BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

8.  Prepararea vinului Vermut

 

      Prin Vermut se înţelege un vin licoros (artificial) de culoare rubinie sau galbui-aurie, cu infuzii de ierburi aromate.

La prepararea Vermutului, alegerea vinului are o foarte mare importanţă. Vinurile cu tărie alcoolică ridicată şi puţin dulcegi cu aciditate pronunţată exprimată în acid sulfuric şi cu un buchet fin sunt cele mai potrivite.

      Principalele caractere ale unui bun Vermut trebuie să fie următoarele :

∙ un grad alcoolic destul de ridicat (16-18° volmetrice) ;

∙ un parfum caracteristic, dar moderat, pentru a nu imprima vinului un caracter de medicament ;

∙ o dulceaţă potrivită, care trebuie să fie cuprinsă între 60 şi 120g zahăr la litru.

      În cee ce priveste ierburile aromate care se adaugă, acestea sunt numeroase şi variază după tipul Vermutului care se fabrică.

Pentru îndulcirea Vermutului se mai adaugă caţiva litrui de must concentrat, iar pentru a mări aroma de tămâios se adaugă infuzie de floare de soc, după gust. Totodată se mai adaugă vinului must concentrat sau sirop de zahăr, pentru a-i ridica conţinutul de zahăr  până1a 40-150 g/l, apoi se adaugă alcool curat şi cantitatea de zahăr ars  pentru a imprima culoarea necesară.  

          Vermutul astfel preparat se păstrează la temperaturi moderate câteva luni, apoi se filtrază Şi se pune în sticlă.

8

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca