bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

10.Vinul de Târnave

 

         Regiunea viticolă de pe Târnave este o regiune mult mai mare decât cele arătate până acum ; ea însumează peste 8000 ha, dar nu toată regiunea este producătoare de vinuri superioare.

      Soiurile principale care se cultivă în aceste regiuni sunt : Fetească Albă, Rieslingul Italian, Rulenderul (pinot gris), Traminerul, Sauvignonul şi Muscatul Ottonel. În anii în care condiţiile atmosferice sunt favorabile, aceste soiuri ajung la supramaturare şi chiar la stafidiere, dând vinuri excelente, dulcege, iar în unele cazuri, chiar vinuri dulci, licoroase.

      Vinurile de Târnave, bine echilibrate, se caracterizează printr-un aspect auriu, limpizitate bunâ, târie alcoolicâ 14-16° volumetrice,gust placut şî o fineţe rară.

                 

                   11. Vinuri de Pietroasa

       Centrul viticol de la Piertoasa face parte din regiunea viticolă Dealul Mare şi se află situat la poalele muntelui Istriţa.

Terenul ocupat de ei este unul calcaros, cu mai mult prundiş adus de torente, iar subsolul argilo-pietros, compact şi impermeabil.

       Soiurile cele mai de seama, din care se obţin vinuri dulcegi sunt: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Romanească şi Rieslingul italian. În anii când condiţiile climatice sunt favorabile, strugurii ajung la supracoacere şi chiar la stafidarea parţială.

       Culesul strugurilor stafidaţi se face mai tarziu, prin luna octombrie,alegandu-se boabele stricate. Strugurii culeşi se desbrobonesc cu mâinile şi se zdrobesc cu zdrobitorul deasupra linului, unde se scurg de mustul răvac. Strugurii tămaioşi se strivesc direct deasupra zăcătorilor, unde mustul cu boştina se ţin la un loc 2-3 zile, pentru extragerea aromei de pieleniţa.

       Mustul obţinut se ţine în butoaie, aducându-i-se drojdii selecţionate şi se fermentează la o temperatură scăzută de 16-18° C timp de câteva săptamâni. După terminarea fermentaţiei şi sub influinenţa primelor îngheţuri, vinul se trage în alte butoaie, în pivnţa, unde i se dau îngrijirile curente.

       Vinurile de Pietroasa se caracterizează printr-o tărie alcoolică de 14-15° volumetrice, printr­-o dulceaţă uşoară şi printr-un buchet foarte pronunţat, amintind de piersica bine coaptă.

10

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca