BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

Fermantaţia vinului roşu făcāndu-se la un loc cu părţile solide(pieliţă şi seminţe, fără ciorchini) necesită vase mai mari, care pot fi din lemn, de pămānt ars sau de zidărie şi metal.

După umplerea zacătorelor, mustul din strugurii roşii, peste cāteva zile intră īn fermentaţie ; durata intrării mustului īn fermentaţie este īn raport direct cu temperatura şi cu activitatea drojdiilor.

      Sub influienţa drojdiilor, zahărul din struguri se transformă īn alcool, īn bioxid de carbon, īn glicerină. Bioxidul de carbon, degajāndu-se cu putere, ridică boştina deasupra lichidului, formāndu-se un fel de căciulă, care īmpiedică o aerisire puternică şi extragerea culorii.

După cāteva zile, fermentaţia zgomotoasă īncetează, iar căciula, nemaifiind īmpinsă de dioxidul de carbon, se lasă la fund ; vinul continuuă să fermenteze foarte īncet, termināndu-se şi fermentaţia liniştită.

      Vinificarea vinurilor roşii cuprinde anumite metode de fermentare, cum şi anumite măsuri care trebuie luate pentru reglarea temperaturii şi supravegherea fermentaţiei.

7

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca