bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Bibliografie

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

1. Manual Studiul Calităţii şi Produselor clasa a IX a    

            Autori : Tănţică Petre, Gabriela Iordache

            Editura : Niculescu

            Anul 2001

2. Manual Studiul Calităţii şi Produselor clasa a IX a    

            Autori : Rodica Pamfilie, Marieta Olaru, Anca Purcarea,Carmen Păunescu,Teodor Mihai Negrea

            Editura :Editura Economica

            Anul 2003

3.  . Manual Studiul Calităţii şi Produselor clasa a X a

            Autori: Tanţică Petru

            Editura:Niculescu

            Anul 2002

4.Tehnologia Comearcilizării Mărfurilor clasele a X a şi a XI a

            Autori : Constantin Tudose , Ana Lucia Ristea, Petre Şerban, Vasile Dinu.

            Editura : Didactică şi Pedagogică         

            Anul : 2000

 

12. Vinul de Cotnari

 

         Regiune viticolă Cotnari este situată la nord de Iaşi, in apropierea oraşului Hârlău.

Regiune viticolă are caracterul de coline, cu un teren argilo-mărnos şi nu însumează decât căteva sute de hectare.

        Soiul principal, din care se prepară acest vin este Grasa de Cotnari. În anumiţi ani, când condiţiile climatice sunt prielnice, strugurii se acoperă cu mucegaiul nobil (Botrytis cinerea) şi se stafidesc. Culesul strugurilor se face cât mai târziu, prin octombrie.

Strugurii culeşi se asortează, alegând boabele stricate şi cele verzi. Apoi se trec prin zdrobitori şi se presează cu prese mai mult late, decât înalte, aafânând boştina de 2-3 ori. Boştina( tescovina) rezultată se întrebuinţează la fabricarea rachiului.

       Mustul obţinut conţine circa 30% zahăr, iar vinul rezultat are o tărie alcoolică de 14-15 ° volumetrice şi o dulceată rămasă de circa 5%. După caracterele sale, vinul de cotnari se aseamănă mult cu vinul de Tokai, având un aspect uleios, culoare ruginie-verzuie, cu gust dulceag, plăcut şi buchet specific de miez de nucă verde.            

 

12

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Copyright of B|lnD&Dinca