BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

Vinul din struguri este o băutură alcoolică obţinută prin fermentarea mustului sau a boabelor de struguri.

       În trecut, sub numele de vin se mai înţelegea şi o serie întreaga de alte băuturi fermentate, ca : berea, cidrul, sucul de fragi. Cu timpul,însă vinul din viţă de vie a început să capete o noţiune mai precisă, astfel ca, în prezent, prin acest cuvânt se inţelege numai produsul obţinut prin fermentaţia mustului de struguri.

       5. Fazele de prelucrare a strugurilor :

∙ recoltarea ;

∙ zdrobirea şi presarea boabelor cu maşini speciale pentru a pune sucul în libertate;

∙ fermentarea alcoolică a mustului, care se efectuează în vase închise ermetic, prevăzute cu un dop special de fermentare pentru degajarae CO2 ; fermentaţia durează 2 sau mai multe săptamâni la temperatura de 20-25°C, timp în care drojdiile se depun la fundul vaselor datorită eliminării CO2 şi vinul se limpezeşte ; pentru vinurile roşii şi negre această fermentare a mustului  se face împreună cu pulpa şi cu pieliţele ;

∙ decantarea vinului de pe sedimentul de drojdie se face în alte vase curate, unde are loc fermentaţia secundară  care se produce la o temperatură de 10-12° C ; fermentaţia secundară durează  2-3 luni, timp în care se continuuă descompunerea zahărului care a rămas de la fermentarea anterioară.

Cu privire la compoziţia chimică, un vin normal trebuie să conţină, în general, următoarele componente :

1.     alcool, cel puţin 9% în volum ;

2.     extract sec, cel puţin 14g/l, pentru vinuri albe şi cel puţin 17g/l pentru vinurile roşii ;

3.     aciditatea fixă, exprimată în acid sulfuric, trebuie să fie în proporţie de 4,5 g/l ;

4.     substanţe minerale (cenuşă) , în proporţie de circa 1/10 din extractul sec ;

5.     aciditatea volatilă, exprimată în acid sulfuric, nu trebuie să depăşească 1,40 g/l, pentru vinurile albe şi roze şi 1,75 g/l pentru vinurile roşii.

        

                   6. Prepararea vinului alb

      La vinul alb, spre deosebire de vinul roşu, mustul nu fermentează la un loc cu pieliţa ci singur. În general se poate spune că prepararea vinului alb se face nuami din struguri albi, dar sunt şi cazuri cand şi din strugurii roşii se poate prepara vin alb, cu condiţia ca strugurii să nu aibă miez colorat.

          Strugurii albi, odată culeşi se transportă la cramă, în coşuri sau ciubere,şi trebuie inventariaţi la prelucrare. Nu se recomandă a se lăsa

5

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca