BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

strugurii neprelucraţi până a doua zi, deoarece strugurii striviţi şi umeziţi se oţetesc repede şi astfel vinul se poate infecta cu bacteriile oţetirii. Strugurii albi trebuie zdrobiţi mai complet decât strugurii roşii, deoarece boştina proaspătă se presează mai greu decât boştina fermentată. Totodată, nu în toate împrejurările strugurii albisunt supuşi dezbronitului, pentru că mustul nu fermentează pe boştină, iar pe de altă parte ciorchinii uşurează presatul boştinei.

      În regiunile producătoare de vinuri albe obişnuite, strugurii se prelucrează cu ajutorul preselor continuie, care zdrobesc şi presează strugurii în acelaşi timp. În regiunile producătoare de vinuri albe superioare nu se vor folosi, presele continuie. Prelucrarea strugurilor se face mai întâi cu zdrobitoarele, apoi presatul se face cu presele hidraulice sau cele obişnuite.

      În întreprinderile moderne, prelucrarea strugurilor albi se face cu ajutorul aparatelor speciale, numite fulopompe sau fulopistoale, care aspiră şi împing strugurii direct în prese sau scurgătoare. Scopul scurgerii boştinei este de a separa cea mai mare parte de must, uşurând astfel presatul. Mustul care se scurge liber se numeşte must răvac şi este mai bine echilibrat din punct de vedere al subsrtanţelor componente decât mustul de presă. Mustul trebuie separat repede de boştină şi prin faptul că poate căpăta gust de boştină, mai ales când este vorba de vinuri fine.

      Procedeele care se folosesc pentru scurgerea boştinei pot fi de mai multe feluri. Cel mai simplu este folosirea linului, în care se face scurgerea strugurilor zdrobi strugurilor zdrobiţi. Tot în acest scop se pot folosi şi zăcători cu funduri duble sau cu grătare, care permit scurgerea boştinei, iar mustul se evacuează pe canea. Limpezirea mustului constă în separarea mustului de impurităţile pe care le conţine : bucăţi de pieliţă, ciorchini, frunze, pământ, materii străine în suspensie.

      Vinul obţinut după fermentare se trage în vase de stejar, unde se lasă la maturaţie timp mai îndelungat. În acest timp vinul îşi formează buchetul, aroma şi culoare.

      După maturare se treage în sticle sau în butoaie, care se umplu bine şi se închid ermetic pentru a nu patrunde aerul.

                  7. Prepararea vinului roşu

          Practica preparării vinului roşu este mult mai vehe decât acea a vinuli alb şi roz. Principiul acestei preparări constă în fermentarea mustului la un loc cu piliţa, pentru a extrage culoarea şi taninul. Fermentaţia mustului cu pieliţă nu se face decat pentru vinurile roşii şi cele tămâioase. În general, fermentaţia inului roşu cuprinde un ansamblu de operaţii tehnologice, care privesc strugurii rosşii zdrobiţi, de la introducerea în zăcător, unde se produce fermentaţia zgomotoasă şi până la ieşirea vinului fermentat.

6

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca