BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

1)     Obţinerea vinului.

 

Calitatea vinului este determinată direc de calitatea materiei prime- struguri şi respectarea disciplinei tehnologice a vinificaţiei.

       Recepţia strugurilor constă în sortarea strugurilor sănătoşi, bine copţi şi curaţi, separând strugurii roşii de cei albi. De asemenea se sortează strugurii pe soiuri.

       Fermentaţia conturează în bună măsură calitatea vinului.Se formează alcoolul care, parţial, se combină cu unii acizi formând esterii, care conferă vinului aroma (buchetul vinului).Sfârşitul fermentaţiei esta marcat de limpezirea şi apariţia însuşirilor specifice vinului. Calitatea este dependentă şi de igiena vaselor care trebuie bine spalate şi dezinfectate pentru distrugerea fermentaţiilor şî microorganismelor care pot declanşa fermentaţii secundare nedorite.

       Operaţiile de îngrijire şi păstrare a vinului  urmăresc evitarea degradării sub acţiunea microorganismelor din aer. Asfel, se realizeaza tragerea vinului de pe drojdie (pritocire) , umplerea vaselor, limpezirea vinului şi cupajarea. Cupajarea constă în amestecarea mai multor vinuri cu caracteristici diferite, pentru realizarea unor tipuri standardizate cu caracteristici bine precizate de culoare, tărie alcoolică, buchet etc.

       Învechirea vinului îi definitivează proprietăţile, cu condiţia respectării unei temperaturi răcoroase şi constante, asigurând umiditatea aerului scăzută şi igiena vaselor şi a pivniţei.

2)     Compoziţia chimică şi valoarea alimentară a vinului.

Vinul are compoziţie foarte complexă. " Un pahar de vin poate fi identificat cu un laborator în miniatură " spune medicul Arcadie Percek.

       Componentul caracteristic este alcoolul etilic în concentraţie de 8-14ș ; mai sunt identificate : aldehide, acizi volatili şi nevolatili. Acizii volatili (acidul acetic mai ales) se formează accidental prin acrirea vinului ţinut în vase neînchise ermetic. Vinul mai conţine zaharuri rămase nefermentate, săruriu minerale (vinul roşu are conţinuturi bogate în fier) , vitamine, tanin, substanţe colorate, substanţe aromate, enzime.

2

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12     Next

Copyright of B|lnD&Dinca