BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

II.4.   RACHIURILE NATURALE SI INDUSTRIALE

 

Sunt băuturi alcoolice tari cu un conţinut ridicat de alcool, intre 24-25 % vol si cuprind rachiurile naturale şi industriale, îndulcite aromatizate şi speciale.

 

 1)            Rachiurile naturale:

  Se obţin prin distilarea borhoturilor şi a sucurilor de fructe, a sucurilor din plante, a unor plamezi din cereale fermentate alcoolic, a vinului sau a unor subproduse de la vinificaţie: drojdia si tescovina.

           Sortimentul: este alcătuit din : ţuica de prune, rachiul de mere, pere, cireşe,vişine, caise , coniac, whisky, rom şi gin.

Ţuica de prune se fabrică prin distilarea borhotului fermentat al diferitelor soiuri de prune, având o concentraţie 24-50% vol.

Coniacul se obţine prin învechirea distilatului de vin în butoaie de stejar timp de 4-6 ani şi diluarea lui cu apă distilată sau zeamă aromatică. Culoarea galben - aurie a coniacului este dată de oxidarea taninului din daoagele butoiului. Are o concentraţie alcoolică între 36-45% vol, buchet şi gust specifice datorate unui complex armonios de compuşi în mare parte formaţi în procesul de învechire.

La randul lor se împart in: VSOP (Very Superior Old Product), cu o vechime de peste 30 de ani ; VSO, mai mare de 25 de ani si VO, vechi fără a se preciza însa anul.

Băuturile alcoolice naturale din cereale se fabrică mai mult în Vest prin distilarea plamezilor fermentate ( din ovăz, orz, grâu, secară) şi învechirea distilatelor. Cele mai cunoscute sunt: whisky, ginul si romul.

 Whisky: este originar din Irlanda. Compoziţia amestecului de cereale este foarte variată: orz, ovăz, grâu, secară, malţ de ovăz şi chiar porumb. Învechirea se face în general în butoaie de stejar ai căror pereţi interiori sunt arşi înainte pentru a obţine mai uşor gustul caracteristic. Are o concentraţie alcoolică de 40-45% vol.

Romul este un rachiu natural ce se produce prin distilarea melasei de la trestia de zahar la care se adaugă plante aromatice. Distilatul, cu o concentraţie alc. de 80-88% este corectat pentru culoare cu caramel, este învechit 3, 5, 7 ani în vase de stejar după care se aduce la 40...45% vol. alcool. Este binecunoscut romul de Jamaica, Martinica si Cuba.

4

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9      Next

Copyright of B|lnD&Dinca