BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet

Very soon more pics will be added.. stand by

II.4.   RACHIURILE NATURALE SI INDUSTRIALE

 

Sunt băuturi alcoolice tari cu un conţinut ridicat de alcool, intre 24-25 % vol si cuprind rachiurile naturale şi industriale, îndulcite aromatizate şi speciale.

 

 1)            Rachiurile naturale:

  Se obţin prin distilarea borhoturilor şi a sucurilor de fructe, a sucurilor din plante, a unor plamezi din cereale fermentate alcoolic, a vinului sau a unor subproduse de la vinificaţie: drojdia si tescovina.

           Sortimentul: este alcătuit din : ţuica de prune, rachiul de mere, pere, cireşe,vişine, caise , coniac, whisky, rom şi gin.

Ţuica de prune se fabrică prin distilarea borhotului fermentat al diferitelor soiuri de prune, având o concentraţie 24-50% vol.

Coniacul se obţine prin învechirea distilatului de vin în butoaie de stejar timp de 4-6 ani şi diluarea lui cu apă distilată sau zeamă aromatică. Culoarea galben - aurie a coniacului este dată de oxidarea taninului din daoagele butoiului. Are o concentraţie alcoolică între 36-45% vol, buchet şi gust specifice datorate unui complex armonios de compuşi în mare parte formaţi în procesul de învechire.

La randul lor se împart in: VSOP (Very Superior Old Product), cu o vechime de peste 30 de ani ; VSO, mai mare de 25 de ani si VO, vechi fără a se preciza însa anul.

Băuturile alcoolice naturale din cereale se fabrică mai mult în Vest prin distilarea plamezilor fermentate ( din ovăz, orz, grâu, secară) şi învechirea distilatelor. Cele mai cunoscute sunt: whisky, ginul si romul.

 Whisky: este originar din Irlanda. Compoziţia amestecului de cereale este foarte variată: orz, ovăz, grâu, secară, malţ de ovăz şi chiar porumb. Învechirea se face în general în butoaie de stejar ai căror pereţi interiori sunt arşi înainte pentru a obţine mai uşor gustul caracteristic. Are o concentraţie alcoolică de 40-45% vol.

Romul este un rachiu natural ce se produce prin distilarea melasei de la trestia de zahar la care se adaugă plante aromatice. Distilatul, cu o concentraţie alc. de 80-88% este corectat pentru culoare cu caramel, este învechit 3, 5, 7 ani în vase de stejar după care se aduce la 40...45% vol. alcool. Este binecunoscut romul de Jamaica, Martinica si Cuba.

4

Previous     1 2 3 4 5 6 7 8 9      Next

Copyright of B|lnD&Dinca