mediatizate si nu mai au
nevoie de reclama pentru a fi cumparate. Cererea se mentine
deocamdata constanta insa in urmatorii ani se preconizeaza o scadere
a consumului de vin. Aceasta cerere constanta se mai datoreaza si
informarii continue asupra daunelor asupra sanatatii in legatura cu
consumul de produse alcoolice. Printre altele, tinerii prefera tot
mai mult berea in detrimentul vinului.
II.3.
Clasificarea
şi
diversificarea sortimentelor
a) după
concentraţia
alcoolică
Tipuri de bauturi |
Concentraţia
alcoolică |
Sortiment |
Slab alcoolice |
0.5-6º |
Berea |
Moderat alcoolice |
8-14 º |
Vinul |
Alcoolice tari |
22-70º |
Rachiuri industriale
şi
naturale |
b) după modul de obţinere,
băuturile alcoolice se pot clasifica conform tabelului următor
Băuturi alcoolice |
Distilate |
Rachiuri naturale |
Rachiuri
industriale |
Nedistilate |
Vinul |
Berea |
|