BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

 

| Home || Receptia || Bauturile alcoolice || Vinul |

AK-funny

AK-scarry

AK-sweet 

Very soon more pics will be added.. stand by

Comisia de recepţie efectuează verificarea calităţii pe baza standardelor, care cuprind caracteristicile de calitate ale mărfurilor verificate, clasificarea deficienţelor a acestora , precum si procedura ce trebuie urmărită īn cazul canstatării unor defecte.

          Īn funcţie de caracteristicile analizate (organoleptice sau de laborator), există următoarele tipuri de verificări :

1.     verificarea calităţii prin atribute

2.     verificarea calităţii prin măsurare

►      1. VERIFICAREA CALITĂŢII PRIN ATRIBUTE:

          − presupune constatarea prezenţei sau absenţei caracteristicii atributive (organoleptice), la fiecare produs realizat:

          − presupune stabilirea numărului de produse din eşantion care posedă sau nu caracteristica atributivă respectivă, deci īmpărtirea produselor īn corespunzătoare şī necorespunzătoare

          Rezultatele verificării prin caracteristici atributive se exprimă īn doua moduri :

prin fracţiune defectivă : raportul procentual īntre numărul produselor defecte şi numarul total de produse verificate.

prin numărul defecte la 100 unităţi de produs

►      2. VERIFICAREA CALITĂŢII PRIN MĂSURARE

          − Presupune măsurarea caracteristicilor cantitative la fiecare produs din eşantion

          Pentru verificarea calităţii prin atribute şi măsurare se folosesc : metoda organoleptică şi metoda de laborator

          Metoda organoleptica (analiză senzorială) stabileşte cu ajutorul organelor de simţ proprietăţile organoleptice ale mărfurilor (aspect, culoare, miros, gust etc.)

          Este o metodă rapidă , uşoară, prezintă īnsa dezavantajul subiectivităţii, deoarece rezultatele obţinute depind de acurateţea simţurilor persoanelor care fac verifivarea calităţii şī de pregătirea profesională a acestora.

          Metodele de laborator stabilesc proprietăţile fizice, chimice, mecanice, micro-biologoce ale mărfurilor, cu ajutorul aparatelor şi instrumentelor de laborator.

          Se poate spune deci că, īn timp ce verificarea prin atribute este simplă,economică, verificarea prin măsurare este laborioasă, presupune folosirea unui personal calificat. Ea este, īn schimb, mai precisă .

5

Previous     1 2 3 4 5

Copyright of B|lnD&Dinca